CLOU zoetermeer - basisschool

Huiswerkbegeleiding, Examentraining, Bijles en NT2

CLOU CITO-Boost

Toetsen (CITO/ IEP-/NIO) in groep 7 en 8 zijn belangrijk. Aan de hand van de uitslagen wordt bepaald welk vervolgonderwijs het beste bij de leerling past.

Het maken van deze toetsen kan veel stress en onzekerheid met zich meebrengen. Om leerlingen optimaal voor te bereiden op deze momenten, hebben wij bij CLOU de CITO-Boost ontwikkeld.

Na de herfstvakantie starten wij de CLOU CITO-Boost. Deze is gericht op de Middentoetsen die de komende maanden gegeven gaan worden. De training is geschikt voor alle leerlingen van groep 7 en 8. Tijdens deze Boost van 5 lessen wordt ingegaan op wat leerlingen kunnen verwachten bij een toets, hoe ga je om met stress/faalangst en hoe kun je je optimaal voorbereiden?

De CITO-Boost zorgt ervoor dat leerlingen met vertrouwen en voldoende kennis aan de toetsen kunnen beginnen. Bij de CITO-Boost komt het volgende aan bod:

  • Leren werken met multiple choice en tijdsdruk
  • Vergroten van zelfvertrouwen
  • Opsporen van eventuele kennisachterstand en hulp krijgen hierbij
  • Vertrouwd raken met de Cito-toets

Naast algemene informatie en training gaan we ook inhoudelijk in op de specifieke onderdelen Begrijpend Lezen, Spelling en Rekenen, waarbij we vraagstelling oefenen en lastige onderdelen nog eens herhalen.

Daarnaast krijgen de leerlingen uiteraard veel ruimte om vragen te stellen.

De CITO-boost begint weer op woensdag 2 november en is 5 woensdagen van 13.00 – 14.00.

In februari 2023 starten wij aanvullend met de CITO-Boost die gericht is op het maken van de Eindtoets groep 8. Hierbij oefenen we expliciet met opgaven uit eindtoetsen en behandelen we lastige onderwerpen nog een keer op het gebied van Begrijpend Lezen, Spelling en Rekenen.

Handige links

Aanmelden?

Blijf op de hoogte van CLOU en schrijf je in voor de nieuwsbrief